Merseyside: Neznámý pachatel z bytu ukradl 38 krajt královských


Chovateli plazů z Merseyside zbyly po návratu domů jen oči pro pláč. Zatím neznámí pachatelé mu totiž z bytu ukradli 38 krajt královských - celý chov, včetně několika březích samic a mladých jedinců. Případ byl ihned nahlášen na místní Policii, která po pachateli krádeže usilovně pátrá.


Krajta královská v rukou teraristy
Zkušený terarista hady choval ve svém bytě v Merseyside na severozápadě Anglie. V pondělí 16. března večer mu ale všechny hady někdo ukradl. Policie po příjezdu na místo vyslechla svědky, kteří se shodli na tom, že v inkriminovanou dobu viděli z domu vycházet dva muže. Každý z nich nesl nějaké pytle.

Neznámí muži prý pytle naložili do tmavého osobního vozidla, kterým následně z místa činu ujeli. Policie z Merseyside po obou mužích vyhlásila pátrání. Následně se vyšetřovatelé obrátili i na další známé chovatele plazů, aby na případný prodej většího množství krajt královských Policii upozornili.

Krajta královská
Dle teraristů se jednalo o kompletní chov, který má velkou cenu, ale omezené množství kupců. V podstatě je taková sbírka hadů prodejná jen dalším vybaveným a zkušeným teraristům. Policie tak hlídá burzy, inzeráty, ale také internetové nabídky k prodeji plazů.

Dalším problémem je fakt, že v ukradeném chovu se nachází i 8 březích samic a několik mladých jedinců. V obou případech taková zvířata potřebují odbornou péči a citlivý přístup. Teraristé i majitel se obávají, že toho se hadům od pachatelů nedostane. Což by mohlo na kvalitu chovu mít fatální důsledky i v případě, že by Policie zloděje relativně rychle našla.

O pomoc při pátrání po této velké sbírce exotických plazů byla požádána i veřejnost. Krajta královská se řadí mezi středně velké škrtiče a tak velké množství těchto hadů na jednom místě nelze snadno přehlédnout. Obavy z hadů lidé mít nemusí - pro dospělého člověka není krajta královská nebezpečná. Navíc zvířata z chovu jsou na lidi zvyklá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Hlavně slušně a věcně, přátelé ! :-)